Este sau nu bine sa lasi tableta sau telefonul copilului

Parintii isi pun intotdeauna probleme atunci cand vine vorba de copii si de gadgeturi. Chiar daca acestia nu sustin folosirea telefoanelor sau tabletei de catre cei mici sfarsesc prin a le da acestora ceea ce vor.

Toti specialistii sustin ca cei mici nu ar trebui sa aiba acces la gadgeturi de la varste fragede. Parintii ar trebui sa isi tina copii cat mai departe de ele, cel putin pana cand implinesc varsta de 2 ani.

Este in regula sa lasi copilul sa se joace pe telefon sau pe tableta?

Numarul copiilor care stau pe telefon sau pe tableta a crescut alarmant in utlimii ani. Parintii care nu vor sa isi mai bata capul cu copii lor ii lasa abandonati in fata gadgeturile deoarece doar asa cei mici pot sta linistiti intr-un singur loc. Doar ca asta nu este o solutie tocmai buna deoarece in primii ani din viata copilului ii va afecta dezvoltarea creierului.

Copii cu varste cuprinse intre 2 si 7 ani nu au voie sa stea mai mult de 1 ora in fata ecranului. Din contra, este recomandat ca parintele sa verifice cat mai amanuntit tot ce face copilul pe gadgeturi. Intreaga activitate a acestuia trebuie sa fie atent verificata daca vrei ca cel mic sa isi dezvolte limbajul sau cititul.

Timpul petrecut de cel mic in fata telefonului sau a tabletei trebuie sa fie intotdeauna cronometrat. Tu ca parinte trebuie sa stii cat timp a petrecut acesta in fata telefonului si trebuie sa ii gasesti cateva activitati interesante de facut in aer liber.

Stai alaturi de copilul tau cat acesta sta pe telefon sau tableta

Nu stii niciodata ce se poate intampla si trebuie sa ai grija de copilul tau. Cel mic poate intra pe fel de fel de site-uri si poate avea acces la o informatie nepotrivita pentru varsta lui. Oricat de mult ai incerca tu sa il protejezi , lasandu-l singur nu faci decat sa ii oferi o libertate de care nu are nevoie. Copii la varste fragede pot fi extrem de curiosi si pot accesa foarte multe site-uri care in mod normal ar trebui sa le fie interzise. Daca tu nu esti langa el sa ii poti lua telefonul din mana atunci el se va uita in voie la tot ce vrea.

Orice parinte trebuie sa stea langa copilul sau atunci cand acesta are in mana un telefon sau o tableta. Tu trebuie sa fii persoana care ii pune celui mic filmutele sau cantecelele pe telefon. Este total normal daca si cel mic incearca sa umble pe telefon dar nu trebuie sa isi faca un obicei din asta.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este ca cei mici tind sa se cocoseze atunci cand se uita pe un telefon sau pe o tableta. Tu trebuie sa ai grija ca pozitia acestuia sa fie cat mai corecta iar distanta recomandata sa fie respectata. Doar asa cel mic nu va avea probleme cu vederea iar pozitia sa va fi una cat mai corecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *